top of page

Tallahasseedatenight Group

Public·10 members

Sen Baska Yerde Ben Baska Yerde

Kızının bir süre önce Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı civarında gerçekleşen terör saldırısından kurtulduğunu dile getiren Koç, "Statta görevliydi, saldırıdan sonra kızımla görüştüm. Patlama sonrası beni aradı 'Anne kurtulduk ama ecel bir başka yerde belli mi olur yakalar. Şehitlik çok güzel mertebe.' demişti. Ben de 'kızım senin yavrun var öyle söyleme' dedim. 'Yok anne Hiranur senin yanında benim gözüm geride kalmıyor. Eğer ilerde bir şey olursa bana Hiranur'un nafakasını kazanırken öldü dersin anacığım.' dedi. Ben yine öyle deme yavrum dedim. Bir Hatice gider bin Hatice gelir, ben bile bu canımı bu devlete seve seve veririm." diye konuştu.

Sen Baska Yerde Ben Baska Yerde

Eski uygulamada, bir kişinin Bağ-Kur sigortalısı iken, işçi olarak başka bir yerde çalışması halinde SSK primi ödenmiyordu. Bu uygulama ile hizmet çakışmaları ciddi şekilde çözülmüştür. Ancak eski yıllardan kalan hizmet çakışmalarının da bu şekilde uygulanarak mağduriyetlerin giderilmesi gerekiyor.

Size ve bu vesileyle kendime demek istediğim şey: Bekleme. Bırak. Beklemek o kadar amaçsız bir iş ki. Sen bir yerde dursan da, başka bir yerde dursan da öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, artık gelecek olan seni neredeysen orada da bulur.

Bir arkadaşını restoranda beklemekten bahsetmiyorum ki, onu da bekleme halinden çıkarabilirsin. Beklerken git bardan bir içki al, belki biriyle konuşursun. Çık biraz sokakta yürü, geldiğinde sana mesaj atar nasıl olsa. Benim gibi bir başvurudan cevap mı bekliyorsun. Bekleme. Yazı yaz, bir süre başka bir iş yapmaya çalış, gitmek istediğin yerdeki insanlar bırak senin için hikaye biriktirsin; çünkü ne de olsa sen de onlar için biriktiriyorsun. Hiç bir yerde geçirdiğin zaman, zaman kaybı olmasın. Bekleme, yaşa.

Mesela konulardan birisi şuydu: "Biz sizinle birlikte iken çalışıyorken, yanımızda çalışanlardan bir konu hakkında araştırma yapıp dosyalar hazırlamalarını istiyorduk. Onlar da kabul edilebilir süreler içinde bu çalışmaları yapıyorlar ve dosyalarını bize getiriyorlardır. Şimdi siz artık bizim yanımızda değilsiniz. Başka yerde başka işlerle uğraşıyorsunuz ve biz sizinle birlikte iken yetiştirdiğimiz bu ekiple yine bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama bu sefer benim onlara verdiğim görevlere ait gerekli çalışmaları yapmıyorlar, dosyaları hazırlamıyorlar, hazırlasalar bile kabul edilebilir süreler konusu aşılıyor ve de içerikleri oldukça zayıf ve yetersiz oluyor." 041b061a72

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page